Affärsområden

Verksamheten Scandlines Helsingborg-Helsingör är indelad i fyra affärsområden: Travel, Freight, Food & Beverage och Retail. Många avgångar, hög tillförlitlighet och möjligheten att få en paus ombord på fem moderna färjor uppskattas av alla kundgrupper.

Travel

De största kundgrupperna för Scandlines Helsingborg-Helsingör utgörs av bilar, bussar och gående passagerare. Linjen används dagligen av pendlare som bor och arbetar på ömse sidor om Öresund, turister och boende på båda sidor av sundet som äter, shoppar, fikar, festar och Turar ombord.

Under 2015 åkte 7,1 miljoner passagerare och 1,3 miljoner bilar sträckan och mer än var tionde bil använde sig av AutoBizz Smart-lösningen som ger kunderna det bästa priset på Öresund och en rad förmåner ombord.

Freight

Åkerier och lastbilschaufförer använder dagligen överfarten som Öresundsregionens flytande bro. Det finns alltid en avgång som passar och pausen på färjan sparar både restid och kortar körsträckan. Faciliteterna ombord är öppna dygnet runt och det finns en Truckers Lounge på alla färjor.

428 000 lastbilar korsade Öresund med Scandlines Helsingborg-Helsingör 2017.

Food & Beverage

På alla färjor kan passagerarna njuta av nylagade, enklare rätter i FoodXpress och nybryggt kvalitetskaffe i Café Ristretto. Ombord på Aurora finns även restaurang Waves med lunchservering, à la carte-meny på kvällen, bar samt olika evenemang. Möjligheten att njuta av mat, dryck och shoppa ombord har skapat begreppet ”Tura”. Begreppet används när man åker med färjan fram och tillbaka, utan att gå av på andra sidan Öresund, och har en stark lokal förankring.

Retail

ShopXpress finns på alla färjor och har öppet dygnet runt.  I shoppen finns ett brett urval av varor till bra priser, som är upp till 50% lägre än i land. Här finns drycker, godis, kosmetika och parfym av kända varumärken. Utbudet i butikerna på de olika färjorna presenteras på webbplatsen Guld Shopping Helsingborg-Helsingör, där det också är möjligt att göra en inköpslista.

Butikerna ombord är upskattade både av turister och boende i närområdet. Shopping ombord och i butikerna på andra sidan Öresund är populära utflyktsmål.